DJEVICA 23. kolovoza – 22. rujna

DJEVICA 23. kolovoza – 22. rujna

Precizni, pedantni, pravi čistunci. Riječ je dakako o djevicama. Zahvaljujući perfekcionizmu koji također krasi ovaj znak, ali i urođenom smislu za lijepo, djevice često odu u neke umjetničke sfere gdje do izražaja dolazi njihova kreativnost. Nažalost često to ostane samo iza zatvorenih vrata budući da se vječno preispituju jesu li dovoljno dobre zakidajući tako sebe same za mnogo toga lijepog što bi im donijela toliko potrebna samouvjerenost.

No osim sklonosti samopreispitivanju, djevice će često preispitivati i one koji ih okružuju, od prijatelja i poslovnih suradnika pa sve do potencijalnih partnera. Ali kada se konačno uvjere da je to to iskusit ćete svu djevičansku brižnost koju će vam ponuditi u neograničenim količinama. Što nikako ne znači da u protivnom ne bi bilo tako, jer djevica je među najbrižnijim i najobazrivijim znakovima, neprestano skrbeći za druge, ali na jedan sasvim prizemljen i praktičan način.

Nije stoga slučajnost da je velik broj djevica upravo kao profesiju odabrao medicinu. Ne samo zbog brižnosti već i sebi svojstvene hipohondrije, pronalazeći lijek za sebe same, a potom i sve ostale kojima bi njihova pomoć mogla zatrebati. A sve će samo ju ne uskratiti.

Pa iako nesigurna, na mahove melankolična, djevica je znak koji je vrlo marljiv, brižan i intelektualno živahan sugovornik. Dokoni razgovori mogli bi joj biti gubitak vremena i njima samo riskirate da u djevici izgubite partnera koji će na polju ljubavi biti totalna suprotnost onomu na što nas prvo asocira naziv njegova znaka. No dok do toga dođe, analitična kakva jest, pošteno će vas izanalizirati. Budući da kao pravi zemljani znak nogama vječito stoji čvrsto na zemlji, analiza je jedino gdje bi mogla fantazirati ponekad i ono čega nema, ali ne bi ona bila ona kada problemu ne bi našla rješenje, čak i ako je tek u njezinoj vlastitoj glavi!

Izvor: http://astrotarot.eu/horoskop.php?sign=virgo